Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с горене на масло на Alfa 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Може да ти прозвучи странно доливай и карай докато спре а това няма да е толкова скоро ремонта за който говорят по горе e чудесен но скъп a как ще си свършат работата не е ясно.Надали ще караш колата още 7-8 години за да правиш инвестицията и главоболията.Намери си от някаъде наливен Carlub цената му е много добра качеството също.Доливай и си свиркай.

Никой мъж неси признава че колата му гори масло и че не му става патлака
    Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
    0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Нека се изкажа и аз по темата.Значи ако има само запекъл маслен сегмент колата ще има компресия,но пак ще си гори масло.Но щом главата е била крива прегряването е било голямо и от там може да са изгорели гумичките на клапаните и ако не са сменяни може да се окаже и от тях,но това е доста голям разход да е само от гумичките.Ремонта е доста скъпичък може и 800лв. да не ти стигнат.
      Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
      Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Първоначално публикувано от Forza Покажи съобщение
        Благодаря на всички за отговорите! Проблема е че всеки майстор казва сигменти но не веднъж се е случвало на приятели да им ги сменят и да не е от тях неразполагам с пари да ги дам на вятъра, а продажбата на колата не е решение защото нямам пари да доплатя а за тези пари които ще взема от алфата ще взема същия кошник че може и да е по-зле като цяло непредполагах че проблема може да е толкова сложен но явно е
        Като се сменят сегменти без да има шлайф на цилиндрите пак ще гори понеже циллиндъра вече е на елипса а сегмента не се е сработил.А шлайфа на цилиндрите върви с нови бутала.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Като се сменят сегменти без да има шлайф на цилиндрите пак ще гори понеже циллиндъра вече е на елипса а сегмента не се е сработил.А шлайфа на цилиндрите върви с нови бутала.
          Не е задължитено.
          Не е задължително и да има елипса.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Щом казваш....нямам желание да споря.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

1500km само градско от последното доливане - не е мръднало грам на щеката. Изляза ли извънградско на по-далеч и почва да го яде.
              Last edited by acho_; d.m.y г., 00:32.

Comment

Здравейте колеги вчера отвориха двигателя на Алфата има надраскан колянов вал, крив блок и заминали сигменти колата е била прегрявана явно така съм я купил. Искат ми над 1000 лв за ремонти части труд, чудя се какво да правя със сигурност няма да ремонтирам или ще я махам или ми се иска да си купя друг двигател втора употреба но нито знам от къде нито зням дали и той няма да му има нещо приемам всякъкви мнения и съвети. Колкото и да се кефя на алфа ромео и в частност на този модел май трябва да се разделим с марката завинаги
                Last edited by Forza; d.m.y г., 13:31.

Comment

ако не ти се дават парички - сменяй мотора, ако си го направиш сам ще я караш с години, прецени си според ресурса на колата, ако си набил пари в нея , ако е читава - прави си я , ако е взела-дала ... зарязвай я
                  Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                  Peugeout 2.2 HDI 133+++
                  Alfa 159 +++ next

Comment

Търся си двигател колеги но немога да намеря намирам някакви ама в автоморгите нямат идея на колко хиляди километра са а повечето дори ме лъжат само и само да го купя а един ми вика перфектен е само на 200 000 км чудо май ще я давам за скраб макар че е супер запазена алфата просто тва дето се случи с двигателя може да ме накара никога повече да не карам алфа.......

Comment

Едва ли ще намериш някъде на реални километри. Просто трябва да го види някой който разбира.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

може да ме накара никога повече да не карам алфа.......
                        това може да се случи с коя да е марка
                        Peugeout 2.2 HDI 133+++
                        Alfa 159 +++ next

Comment

Търся си двигател колеги но немога да намеря намирам някакви ама в автоморгите нямат идея на колко хиляди километра са а повечето дори ме лъжат само и само да го купя а един ми вика перфектен е само на 200 000 км чудо май ще я давам за скраб макар че е супер запазена алфата просто тва дето се случи с двигателя може да ме накара никога повече да не карам алфа.......
                          "Перфектен" и "само на 200К" не са непременно противоречиви понятия. Всичко зависи от това, как е каран и стопанисван мотора.

Да вземеш мотор от морга на сляпо си е голяма лотария.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Защо не ме послуша да си доливаш и караш а влезна в големят филм какво като ти гори масло нали върви и e запзаена.Събирай мотора наливай това:
                            http://www.xadoshop.bg/bg/products/x...stage-p21.html
                            и карай докато спре и както ти казах по горе това няма да скоро няма никаква гаранция ако се отървеш от тази че няма да налетиш пак на проблемна дори и друга марка несе разочаровай никой неказва колко се е прецакъл всеки хвали неговото колко е убаво.Мислиш че онези от Бавария,Инголщад или Японците са по добре и те са трагедия даже по голяма понеже са предпочитани повече заради името си
                            Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 19:54.
                            Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
                            0w40 Shell Helix Ultra

Comment

моята е взех на реално 84к и все още по нея е всичко оригинално... но почва да тропа и започвам да сменям малко по малко... ест. след 2 год каране в Б-я

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                "Перфектен" и "само на 200К" не са непременно противоречиви понятия. Всичко зависи от това, как е каран и стопанисван мотора.

Да вземеш мотор от морга на сляпо си е голяма лотария.
                                аз ако намеря кола на 12 години на 200к , веднага бих я купил, ама 200к не на километража , а истински
                                Peugeout 2.2 HDI 133+++
                                Alfa 159 +++ next

Comment

Working...
                                X